K20 Parkeringshus

Intill Safjällets naturskyddsområde växer Nya Krokslätt fram. Husvärden AB driver utvecklingen, där högt ställda miljökrav är genomgående och flera av byggnaderna belönats för energieffektivitet. Parkeringshus K20 är en del av utvecklingen. 

Fasaden är klädd med överlappande kvadratiska glasskivor, som laserats i olika gröna toner. Fasaden skapar en helhet – frilagd från den tunga betongstommen, som förstärker kontrasten mellan den tunga betongen och lättheten i det grönskimrande glaset.

För att förverkliga arkitektens vision skapade vi ett infästningssystem som framhäver fasadens vackra fjällstruktur och samtidigt ger tillräcklig ventilation.

ArkitektWingårdhs Arkitekter AB
BeställareHusvärden AB
GeneralentreprenörK21
Byggår 2015
SystemFG Special
KontaktpersonLars Bengtsson