Arkitekturskolan KTH

Grundidén för den nya arkitekturskolan var att integrera den i KTHs campus. Arkitektens utmaning var att utforma en byggnad anpassad för den begränsade ytan – den triangelformade gården och dess kulturhistoriskt skyddade miljö. Med hänsyn till byggnadens placering och omgivning, har säkerhet och logistik varit prioritet under hela processen. 

Arkitekturskolan belönades med Kasper Salin-priset 2015 och nominerades samma år till Årets Bygge. År 2016 blev byggnaden utnämnd till Årets Stockholmsbyggnad.

ArkitektTham & Videgård Arkitekter
BeställareAkademiska Hus
GeneralentreprenörPEAB
Byggår 2015
SystemSchüco FW50 + FG Lightwall (Fasadpartier), Lackdoor LD65/195 (Fasadpartier samt corténbeklädda entrépartier).
KontaktpersonJan Lindholm

Exteriören får sin karaktär av de stora glasytorna med det roströda stålet, där dagsljusets varierande skuggverkan ger både lätthet och tyngd.

 

Bolle Tham & Martin Videgård